Elkötelezettségünk a precizitás felé
Mint a mechanikus órákat helyben gyártó vállalatok egyike, az ORIENT és az ORIENT STAR karórákat a lehető legkiválóbb minőséggel, illetve pontossággal hozzuk létre.

A mechanikus és a kvarcórák külünbözőségei

A mechanikus és a kvarcórák bár különbözőképpen működnek, viselőjük számára egyedi előnyöket biztosítanak.

Mechanikus

A mechanikus órát egy főrugó működteti. Az óra többszáz elemből összeállított működését gyakran az óra „szívének” hívják. A kézi felhúzós mechanikus órában a szív akkor dobog, amikor a főrugót a koronánál felhúzzák – ezzel egyedi, emberi jelleget kölcsönözve az órának. Ebben különbözik az automata mechanikus órától, amelynek esetében a főrugó a viselő mozgása miatt tud működni.

A mechanikus órát tervezőmunka és hosszú távú tartósság jellemzi. Ezek az órák megfelelő gondosság mellett sok-sok évig használhatók, így akár generációkon keresztül is továbbadhatók.

Kvarc

A kvarcóráknak alapvetően három típusa van, amelyek közül mindegyiket automata akkumulátor működtet. Az analóg kvarcórában a mechanikus órához hasonlatosan fogaskerekek találhatók, de akkumulátora kvarckrisállyal működik, a pontosság érdekében. A digitális kvarcóra nem fogaskerekekkel, hanem elektromos áramkörrel működik. A fényenergiával működő kvarcóra pedig különböző fényforrások energiáját használja fel a számlap alatt található napelem feltöltéséhez. Ezek lehetnek analóg vagy digitális órák, működhetnek akkumulátorról, vagy fényenergiával.

A mechanikus órák működése
A mechanikus óra minden egyes eleme azért működik együtt, hogy az óráról Ön leolvashassa az időt, így pontosan tudja, hogy mikor történnek a fontos pillanatok.

Kézihúzós

A mindennapos használatra és a speciális eseményekre is kiválóan alkalmas, kézihúzós mechanikus órák a felhúzás után azonnal működésbe lépnek, így akkor biztosítják a lehető legoptimálisabb működést, ha minden nap ugyanakkor húzzák fel őket.

A kézihúzós mechanikus órákban három fő elem határozza meg a működést. Az első elem a főrugó, amely az energiát biztosítja, és amelyet a korona lassú és óvatos felhúzásával lehet működésbe hozni. A kézihúzós energia a felhúzó kerék főrugójában raktározódik el, és onnan második elembe, a fogaskerekekbe jut, amely aztán az óra mutatóit mozgatja vele. Ezt az energiát aztán a forgómozgásból oda-visszamozgássá alakítja a gátszerkezet, amely az energia átviteléért felel. Ugyanekkor kap energiát a harmadik elem, a billegő is, amely folytatja az oda-visszamozgást. A billegő előre és hátra leng, ezzel biztosítva a pontosságot. Az idő pontosságát a hajszálrugó biztosítja, amely a pontosan meghatározott billenést biztosítja. A mutatók az egyes fogaskerekekhez csatlakoztatva mutatják az időt.

Automatikus

Az automata mechanikus órák az olyan viselők számára optimálisak, akik a mindennapos használat során nem szeretnének a kézi felhúzással foglalkozni. Az óra járása mindaddig biztosítva van, amíg az óra a viselő karján helyezkedik el. Egyszerre legalább nyolc órán keresztül kell hordani ezeket az órákat ahhoz, hogy a lehető legpontosabb időt mutassák, majd levéve akár 40 órán keresztül is fenntartható a pontosság.1

Az automata mechanikus órákban három fő elem határozza meg a működést. Az első elem a félkör alakú forgórész, amelynek elhelyezkedését egy golyóscsapágy biztosítja, amely a viselő csuklómozgása alapján forgásával felhúzza a főrugót. A második elem egy excentrikus csapszeg, amely a gravitáció segítségével bekapcsol egy tengelyt, és lengésbe hozza a forgórészt. A forgórész működésének energiája ekkor átkerül a kilincsműbe, amely egy, az összes többi elemmel összekapcsolt felhúzó mechanizmus. A kilincsmű az automata mechanikus óra méretét megnöveli a kézi felhúzós órához képest, mivel ez extra mechanizmusnak számít.2

A mechanikus órák előnyei

Zöld energia

A mechanikus órák gazdaságos és környezetbarát termékek, mivel nem használnak elektromos áramot, illetve csak természetes összetevőkből állnak.* Így tehát kifejezetten környezetbarát termékeknek számítanak.

Presztízs

A minőségnek és a szépségnek köszönhetően a mechanikus óráknak presztízse van – mindig is a jómód, a jó ízlés és a kifinomultság szinonimái voltak.

Minőség

A mechanikus óra megáll, ha leveszik, vagy hosszú ideig nem hordják. Ezzel energiát takarít meg, illetve a fogaskerekek sem használódnak el. Rendszeres karbantartással és gondoskodással a mechanikus óra egy olyan tartós befektetés lesz, amely akár generációkon is átível.

Emlékezetes pillanatok az ORIENT karórával

1. Forrás: http://forums.watchuseek.com/f2/how-often-do-you-have-wind-hand-wound-mechanical-250806.html

2. Forrás: https://automaticwatchesformen.com/how-does-automatic-watch-work

* A mechanikus órákat gumiszíjak egészítik ki, amelyek összetartják az egyes elemeket. Ez az elem nem számít természetesnek.

Kövess minket Instagramon

Colors on the website may not be the exact color as the actual product. The specifications will be modified without notice for technical improvements.
The code on the dial or the caseback may differ from the actual product. Please note that some items on the website have limited availability.